Arbete i etapper

Hej!

Det är en otrolig lättnad att äntligen ha kommit fram till etapperna för fiberutbyggnaden!  Det har varit en lång process med många turer, men det är först nu det egentliga arbetet börjar! 🙂

 

Det här jobbar vi med nu i April och Maj:

Etapp “Utvidgat Hjärtum”,

Det är området ni ser på kartan nedan.
Etapp Utvidgat Hjärtum
Etapp Hjärtum är i fasen att samla in avtal från fastigheterna. Då geografi, befintliga rör och markrättigheter är kända kan Fibergruppen ge en fast offert redan nu.
Avtalen har vi delat ut i brevlådorna, och mailat ut. De vill vi ha in under April månad.
Om någon saknar avtal: Hör av er!
När HFEF fått in avtalen från 60 % i området kan Zitius och Fibergruppen sparka igång med grävandet 🙂 , så skynda skynda!

Etapp “Landsbygden”,

Det är områden som inte finns i kartbilden ovan och Ström & Berg Östra. (Ström & Berg Östra har en egen etapp).
Vi har förarbetat avtal med Zitius och ansökan om bidrag är gjord.
Tillsammans med Zitius/Skanova har föreningen hittat en lösning som möjliggör byggstart i år. Alternativet hade varit att vänta i flera år på byggstart eller ansöka om lån.
Här behöver berörda fastigheter inte uppfinna hjulet på nytt då föreningen redan förarbetat i två års tid. Det föreningen HFEF inte klarar utan de berördas hjälp, är att skapa grupper och utse kontaktpersoner som deltar i möten. Det gäller såväl lokala möten med grupperna som med HFEF, Zitius, etc. Ju snabbare grupperna och kontaktpersonerna är klara – desto snabbare kan vi ha möten med grupperna för att komma till skott!

Etapp “Ström & Berg Östra”

Här kommer Fastigheterna att kontaktas av Fibergruppen innan sommaren. Det går att få ett fast pris, en offert, då Fibergruppen, liksom i Hjärtums tätort, har underlag för offert.

 

Som ni hörde på mötet har villkoren för bidrag ändrats. Det är inte utan att styrelsen fått lite att bita i! Men det är samma sak över hela landet…
Här är en intressant artikel om det: http://www.nyteknik.se/nyheter/kaos-nar-staten-stottar-fiber-bygget-6343072  .

Ha det gott!
// Gitte – aka Webbtant