Varför finns vi?

Hej på er. Jag skulle bara vilja skriva några rader eller kanske lite mer om Hjärtums Fiberförening, vilka är vi? Vad är vårt syfte? Varför skriver vi inte inlägg varje vecka?

Vi äger inte projektet, vi tecknar inga avtal med husägare eller markägare, syftet sedan starten var att hitta förutsättningar för att få fiber till Hjärtum, vi har jobbat hårt med att sprida information, samla in intresseanmälningar, prata med markägare, fungera som en nära kontaktyta för våra medlemmar.

Föreningen drivs helt på ideell basis, ingen i styrelsen får betalt eller ersättningar för all tid som läggs ned för att uppfylla det ursprungliga syftet, att få fiber till HJÄRTUM. 100-tals obetalda timmar är nedlagda av eldsjälar som varken är projektledare, säljare eller fiberinstallatörer, vi är alla amatörer med en vilja att tillsammans försöka få fiber till området. Det vi däremot fått är erfarenhet, en och annan kurs där det utgått milersättning och om man har tur en ”gratis” smörgås. Personligen har jag också uppskattat samtal och kontakt med många grannar som jag inte ens kände innan. Anledningen till att vi valde att ställa oss bakom Zitius och senare Telia/Skanova är att den vägen såg mest rimlig ut för att ALLA som ville skulle kunna få fiber i någorlunda närtid.

Tyvärr har vi inte alla med oss som behövs för att nå i mål snart, det är svårt att nå lösningar med några markägare medan andra står bakom projektet och föreningen, föreningen kommer inte hänga ut vilka markägare det är även om det tidvis rasar in frågor om det, markägarna är människor, dom har sina rättigheter, skäl och har all rätt att pröva sina möjligheter i den process som nu pågår, vill man på egen hand söka mer information så är handlingarna offentliga.

Vi försöker gå ut med information när vi har något vettigt att gå ut med, vi har faktiskt alltid en förhoppning om att ”nästa vecka” kunna förmedla något, att det hänt något som driver projektet framåt. Jag förstår frustrationen, jag har samma, jag och framförallt mina barn vill få fibern installerad och klar så fort det bara går!

Allt gott och trevlig helg så kanske vi har lite info att förmedla ”nästa vecka”!

/Marcus Iveström